Články

Návšteva farnosti Levice – Rybníky

Z celého srdca sa chceme poďakovať sestričke Márii .. aj sestričke Agneške.. že zavítali aj ku nám do Levíc – do Farnosti Ducha Svätého na Rybníkoch s prevzácnou návštevou s putovnou kaplnkou Panny Márie Zázračnej medaily. S láskou a nadšením nám sestrička Mária priblížila veľkú milosť.. že sama Panna Mária môže navštíviť naše domácnosti a Čítať viac . . .

Požehnanie kaplniek vo farnosti Levice Rybníky

V nedeľu 10.3.2024 sme v Leviciach privítali vzácneho hosťa Lazaristu – pátra Kolju. Jeho prvé kroky smerovali do malej levickej filiálky v Mýtnych Ludanoch. Už od začiatku bolo úžasné sledovať príchod Panny Márie – do tejto malej obce. Panna Mária si vyvolila  navštíviť nič netušiacich veriacich. Boli prekvapení, keď ku nim zavítala sestrička Mária s kaplnkou, ale zároveň počúvali Čítať viac . . .

Požehnanie kaplniek vo farnosti Šišov

V 3. pôstnu nedeľu k nám do farského Kostola povýšenia sv. Kríža v Šišove zavítal na sv. omšu P. Jozef Noga z Misijnej spoločnosti sv. Vincenta, aby požehnal naše podomové kaplnky. Sv. omša je pre nás vždy slávnosťou, no dnes to malo ešte o niečo slávnostnejší charakter. Vzácny hosť, pútavá kázeň a rozdávanie dekrétov, naše nadšenie Čítať viac . . .

List prezidenta ZZM k pôstnemu obdobiu 2024

Nie, nestačí sa postiť, dodržiavať pravidlá, plniť úlohy misie; treba to robiť v duchu Ježiša Krista, to znamená dokonale, pre ten istý cieľ a za každých okolností, ako to robil on sám.    (sv. Vincent de Paul)   február 2024 Drahí vedúci skupiniek, drahí aktívni a všeobecní členovia ZZM a všetci ctitelia Panny Márie.   Popolcovou stredou vstupujeme Čítať viac . . .

Návšteva vo farnosti Šintava a filiálky Vinohrady nad Váhom

Takmer pred rokom som dala Matke Božej sľub, že ak sa môj syn uzdraví bez potreby operácie, zariadim, aby aj v našej obci putovala kaplnka Panny Márie Zázračnej medaily. Panna Mária sa postarala o syna, a tak som začala plniť sľub. S veľkou vďakou v srdci sme poslednú januárovú nedeľu roku 2024 privítali v našej farnosti Šintava a na filiálke Vinohrady nad Čítať viac . . .